Apteka z kosmetykami Iwostin
E-mail:
Hasło:

IWOSTIN PURRITIN korektor maskujący niedoskonałości skóry (15ml)

IWOSTIN PURRITIN korektor maskujący niedoskonałości skóry (15ml) -  purittin
puritin
iwostin
purritin
Nasza cena: 18.25 zł 16.43 zł
Ilość

IWOSTIN PURRITIN korektor maskujący niedoskonałości skóry (15ml)

  • maskuje widoczne niedoskonałości skóry
  • ikwiduje zmiany zapalne
  • ogranicza powstawanie nowych wykwitów trądzikowych
  • przyspiesza proces gojenia się wyprysków;
  • działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie;
  • normalizuje pracę gruczołów łojowych.

    Wskazania i Sposób użycia:

    Wskazania:
    Miejscowa pielęgnacja skóry skłonnej do zmian trądzikowych. Może być stosowany punktowo pod makijaż.

    Sposób użycia:
    Nanosić bezpośrednio na obszary objęte zmianami trądzikowymi. Stosować tak często, jak zachodzi potrzeba.

    Substancje aktywne:

    Olejek z drzewa herbacianego
    Jest otrzymywany z rośliny Melaleuca alternifolia Cheel (Myrtaceae).
    Właściwości:
     

    • likwiduje drobnoustoje chorobotwórcze, nie szkodząc przyjaznej dla skóry florze bakteryjnej (olejek „inteligentny”);
    • działa przeciwzapalnie, antyseptycznie, silnie bakteriobójczo i przeciwgrzybiczo;
    • ogranicza powstawanie nowych wykwitów poprzez normalizację pracy gruczołów łojowych;
    • łatwo przenika przez zewnętrzną powłokę naskórka i wnika głęboko w skórę;
    • dobrze nawilża i dezynfekuje.

    Triclosan Łagodny związek o właściwościach przeciwbakteryjnych, inhibitor enzymów biorących udział w metabolizmie kwasu arachidowego, który ma miejsce podczas procesu zapalnego.

    • działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie;
    • zmniejsza podrażnienia i reakcje uczuleniowe wywołane silnymi alergenami;
    • ogranicza powstawanie wolnych rodników;
    • stymuluje wzrost i regenerację komórek.

    Ekstrakt z mirry Mirra jest zastygniętą żywicą balsamowców – niewielkich drzew lub krzewów z gatunku Commiphora. Występuje pod postacią czerwonawych bądź czerwono-brunatnych granulek lub nieregularnych bryłek o gorzkim smaku i świeżym, przyjemnym zapachu. Używano jej od starożytości jako leku na dolegliwości skórne i gastryczne oraz do aromaterapii. Właściwości:

    • działa antyseptycznie, silnie bakteriostatycznie i przeciwzapalnie;
    • normalizuje pracę gruczołów łojowych;

    reguluje wydzielanie sebum.



    Kwas salicylowy
    Jeden z głównych b-hydroksykwasów, otrzymywany z kory wierzby. Odblokowuje pory, zapobiegając tworzeniu ognisk zapalnych skóry. Działa antybakteryjnie i keratolitycznie.

    Wyciąg z aloesu
    Wyciąg uzyskiwany z miąższu liści aloesu. Działa łagodząco i kojąco.

    Alantoina
    Substancja krystaliczna, pochodna mocznika. Wygładza i zmiękcza skórę, usuwając spękania
    i zgrubienia. Działa na skórę łagodząco.

    Woda termalna z Iwonicza-Zdroju
    Koi i łagodzi podrażnienia. Zawiera liczne minerały i mikroelementy, m.in. krzemionkę i kwas metaborowy.

    Przy zakupie dowolnego produktu z serii IWOSTIN PURRITIN otrzymasz CHUSTECZKI OCZYSZCZAJĄCE z tej samej serii GRATIS !!!